08.04.2019

Земельні ділянки по вул. Архітектора Городецького вартістю 37 млн грн повернуті столичній громаді – прокуратура

    

Постановою Північного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення Господарського суду міста Києва, яким задоволено позов столичної прокуратури в інтересах держави про витребування земельних ділянок вартістю понад 37 млн. грн. на вул. Архітектора Городецького на Печерську з незаконної власності приватного товариства.
 
Спірна земля є частиною скверу, а також прибудинковою територією двох житлових будинків. Однак у 2009 році Київрада передала ці ділянки приватному товариству під будівництво підземного багатоповерхового паркінгу з приміщеннями адміністративного, торговельного та громадського призначення.
 
У подальшому судами різних інстанцій вказане рішення Київради та договір купівлі-продажу цієї землі визнано незаконними та скасовано. Попри це спірна земля неодноразово перепродувалась.
 
З метою захисту інтересів столичної громади прокуратура звернулася до суду з позовом про витребування земельних ділянок з незаконного користування.
 
Суди першої та апеляційної інстанцій підтримали правову позицію прокурора та витребували у приватного товариства спірні ділянки на користь територіальної громади міста Києва.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3981