15.01.2024

Незаконно заволоділи будівлями та укриттями державного підприємства на 64 млн грн – судитимуть п’ятьох учасників злочинної схеми

         

Голосіївська окружна прокуратура м.Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно організатора та чотирьох учасників злочинної групи, які шахрайським шляхом заволоділи будівлями та укриттями державного підприємства одного з Міністерств України (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 358 ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 365-2, 3 ст. 28, ч. 3 ст. 362, ч. 3 ст. 209 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, злочинну групу організували двоє жителів м. Києва. Один з них, будучи посадовою особою державного підприємства, підшукав об’єкти нерухомого майна, які не використовувалися у господарській діяльності цього підприємства.
 
У свою чергу інші учасники злочинної групи від імені колишнього директора підробили документи, які дозволяли відчужити майно підприємства.
 
На підставі цих документів державний реєстратор здійснив незаконне відчуження державних об’єктів на підставних осіб для подальшого перепродажу.
 
Всього організованою групою відчужено 7 об’єктів державного підприємства загальною площею 1500 м.кв. на суму 64 млн гривень. З них - 5 підвальних приміщень, які використовувалися як укриття, та дві будівлі.
 
На даний час всі незаконно відчужені об’єкти нерухомості перебувають під арештом.
 
Санкція статей передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття протиправної діяльності здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідування в м. Києва ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 485