16.01.2024

Незаконна діяльність з організації та проведення азартних ігор – повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід фігурантці

                                 

 
За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканці м. Києва у незаконній діяльності з організації та проведенні азартних ігор без ліцензії на провадження відповідного виду діяльності з організації та проведення азартних ігор (ч. 1 ст. 203-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана облаштувала підпільний гральний заклад у Дніпровському районі столиці. Зокрема, в спеціально обладнаному приміщенні вона організувала проведення азартних ігор без відповідної ліцензії через мережу Інтернет.
 
Раніше в межах цього ж кримінального провадження детективи ТУ БЕБ у м. Києві повідомили про підозру ще сімом підозрюваним у вчиненні аналогічних дій щодо проведення нелегальних азартних ігор.
 
З метою забезпечення належної процесуальної поведінки підозрюваної, сторона обвинувачення звернулася до Печерського районного суду міста Києва з клопотанням про обрання їй запобіжного заходу у вигляді застави в сумі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (242 240 грн.), яке задоволено судом у повному обсязі.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.
 
Досудове розслідування триває.
 
Викриття незаконної діяльності проводилося прокурорами спільно з підрозділом детективів Територіального управління БЕБ у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 478