23.01.2024

Судитимуть директора поліграфічної компанії за колаборацію з окупантами

        

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт  відносно громадянина України за обвинуваченням у провадженні господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, незаконними органами влади, створеними на тимчасово окупованій території, у тому числі окупаційною адміністрацією держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений, будучи засновником поліграфічного підприємства в АР Крим, після анексії півострову російською федерацією, перереєстрував фірму в т.зв. «Межрайонной инспенкции Федеральной налоговой службы №9 по Республике Крым».
 
Після початку повномасштабного вторгнення рф підприємство продовжило виготовляти поліграфічну продукцію на тимчасово окупованій території АР Крим, а його очільник організував механізм переміщення готової продукції на територію України.
 
З метою ведення господарської діяльності та реалізації поліграфічної продукції на материковій території України, обвинувачений протягом 2022-2023 років, зареєстрував юридичну особу, де призначив директором підконтрольну особу.
 
Перебуваючи на тимчасово окупованій території АР Крим,  через інтернет-месенджер він надавав підконтрольному директору вказівки щодо реалізації поліграфічної продукції та оплати за товар на банківську картку його дружини, яка у свою чергу здійснювала перерахування коштів на тимчасово окуповану територію АР Крим.
 
У зв’язку із веденням господарської діяльності, у тому числі, реалізуючи готову продукцію на території України, вищезазначене товариство сплачувало податки у державний бюджет російської федерації.
 
Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.
Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно зі слідчими Подільського УП ГУ НП в м. Києві за матеріалами ДЗНД СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 410