26.01.2024

Виготовляли синтетичний наркотик у промислових масштабах – судитимуть 5 учасників злочинної організації, у яких вилучили більше 100 кг «товару» на понад 75 млн гривень

                    

За процесуального керівництва прокурорів Солом’янської окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно п’яти учасників злочинної організації, які виготовляли та збували особливо небезпечні психотропні речовини у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 306, ч. 2 ст. 317, ч. 3 ст. 313 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисники облаштували у столиці «лабораторію» з виготовлення синтетичного наркотику – солі PVP.
 
Наркотики збували «оптовими» партіями по всій території України. Після доставки у певне місце «кур’єр» робив «закладку» та відправляв координати покупцю.
 
Кошти, отримані від реалізації наркотиків, зловмисники використовували для закупівлі прекурсорів, утримання «лабораторії», виплати заробітної плати спільникам, купівлі автомобіля тощо.
 
В ході досудового розслідування правоохоронцями проведено обшуки за місцем знаходження «лабораторії», у приміщеннях, де зберігалися наркотичні речовини, а також за місцем мешкання зловмисників та у їх автомобілях.
 
За результатами обшуків вилучено ємності з різними хімічними речовинами, каністри з-під прекурсорів, колби та більше 100 кг психотропної речовини PVP.
 
Вартість вилучених наркотиків становить понад 75 млн гривень.
 
Наразі досудове розслідування завершено, обвинувальний акт відносно п’яти учасників злочинної організації скеровано до суду.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників УСР ДСР у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 383