26.01.2024

За 6 тис. доларів США обіцяла «вирішити» питання щодо отримання житла переселенкою – повідомлено про підозру зловмисниці

                                                              

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру громадянці за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття посадовими особами КМДА рішення щодо надання соціального житла (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
Згідно з даними слідства, у зв’язку з ситуацією в країні заявниця переїхала з міста Стаханов Луганської області для проживання в столицю.
 
Будучи внутрішньо переміщеною особою жінка вирішила подати документи для отримання житла відповідно до програми забезпечення житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов на 2022 – 2024 роки.
 
Під час оформлення необхідно пакету документів заявниця познайомилась з жінкою, яка відрекомендувала себе, як співробітниця Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) та повідомила, що може «прискорити» видачу ордеру на житло.
 
Свої «послуги» зловмисниця оцінила у 6 тис. доларів США.
 
При цьому вона повідомила, що гроші необхідно надавати двома частинами: 3 тис. доларів США при подачі документів та ще 3 тис. доларів США після отримання ордеру на житло.
 
Під час передачі та отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 3 тис. доларів США зловмисницю затримали в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі їй повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 240 тис грн.
 
Слідство триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводження ГВ «Д» УЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 594