26.01.2024

Добровільно обійняв посаду «заступника міністра внутрішніх справ днр» – судитимуть колаборанта з Донеччини

                               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно чиновника-колаборанта, який добровільно погодився на зайняття посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, 46-річний уродженець Донецької області, після окупації окремих територій Донецької області, погодився на співпрацю із окупаційною адміністрацією та обійняв посаду «заступника міністра внутрішніх справ днр – начальника убоз».
 
За час перебування на вказаній посаді «чиновник» налагодив взаємодію з окремими засобами масової інформації та використовував їх для висвітлення діяльності окупаційної адміністрації. Брав участь у пропагандистських акціях на її підтримку, зокрема через мережу Інтернет, з метою формування думки серед населення і світової спільноти як про законність власних дій, так і про легітимність створення та діяльності вказаних організацій. Також, активно сприяв окупаційній адміністрації в організації роботи незаконно створених «правоохоронних органів».
 
Наразі, розслідування завершено, обвинувальний акт скеровано до Голосіївського районного суду міста Києва.
 
Санкція статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження ДВБ НП України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 485