29.01.2024

Капітальний ремонт будівлі спорткомплексу НМУ імені О.О. Богомольця зі збитками у понад 500 тис. гривень – повідомлено про підозру інженеру з технагляду

        

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру керівнику товариства за фактом неналежного виконання своїх службових обов’язків з технічного нагляду під час капітального ремонту будівлі спортивного комплексу НМУ імені О.О. Богомольця (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, встановлено, що у квітні 2021 року між товариством та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця укладений договір на проведення капітального ремонту покрівлі будівлі спортивного комплексу.
 
Після цього, у травні 2021 року між іншим товариством та Національним медичним університетом імені О.О. Богомольця укладено договір з проведення технічного нагляду під час будівництва вищевказаного об’єкта.
 
У період з травня по грудень 2021 року, директор зазначеного товариства, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт, втім, розрахунки обсягів виконаних будівельних робіт в цих документах не відповідали фактичним обсягам, а вартість будівельних робіт безпідставно завищена.
 
Вказаним діями інтересам держави завдано збитків на суму 544 тис. грн.
 
На даний час повідомлено про підозру директору товариства, яке здійснювало технагляд під час ремонтних робіт спортивного комплексу.
 
Досудове розслідування триває. В межах слідства буде надана правова оцінка діям службових осіб вищого навчального закладу, а також посадових осіб підрядної організації.
 
Кримінальне правопорушення викрито прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП у місті Києві за матеріалами правобережного МРВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 470