23.04.2024

Розтрата майна державного підприємства на майже 900 тис. гривень– судитимуть ексдиректора ДП «Київська офсетна фабрика»

              

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно колишнього директора Державного підприємства «Київська офсетна фабрика» за обвинуваченням у розтраті державного майна на майже 900 тис. гривень (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Це підприємство входить до сфери управління Міністерства фінансів України та є спеціалізованим поліграфічним підприємством з виготовлення бланків цінних паперів та документів суворого обліку.
 
Згідно з даними слідства, обвинувачений, діючи в інтересах третіх осіб, допустив реалізацію поліграфічної продукції підприємства за заниженою вартістю. Встановлено, шо собівартість поліграфічної продукції була вищою за ціну її реалізації.
 
Керівник підприємства не забезпечив вжиття заходів, які б забезпечили високоефективну роботу підприємства та отримання прибутку,  зокрема завдяки збільшенню вартості відпускної ціни продукції.  Такі дії спричинили збитки підприємству на суму 900 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за матеріалами ДЗНД СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 152