24.04.2024

Реконструкція бази відпочинку «Метро» зі збитками у понад 300 тис. гривень – судитимуть посадовицю КП «Київський метрополітен»

             

Подільська окружна прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно керівниці кошторисного відділу КП «Київський метрополітен» за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Слідством встановлено, що між КП «Київський метрополітен» та підрядною організацією укладено низку договорів на виконання капітального ремонту блоків у котеджах бази відпочинку «Метро» в селі Літки, що на Київщині. 
 
Надалі обвинувачена допустила безпідставне завищення цін при формуванні кошторису на ремонтно-будівельні роботи, де зазначалось, що роботи виконуються за специфічних ускладнених умов, в результаті чого збільшилась їх вартість.
 
Разом із тим установлено, що під час виконання ремонтно-будівельних робіт у котеджах бази відпочинку «Метро» підвищувальний коефіцієнт не мав застосовуватись, оскільки відсутні чинники, що ускладнюють виконання робіт і уповільнюють темпи їх виконання.
 
Відповідно до висновку судової економічної експертизи, вказаними діями спричинено збитки для бюджету столиці в розмірі понад 300 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно посадовиці скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві. 
 
Слід зазначити, що раніше прокурорами було скеровано до суду обвинувальний акт відносно підрядника за обвинуваченням у службовій недбалості. 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 122