03.05.2024

Завищили на 24 млн грн витрати на оренду техніки під час будівництва Подільського мосту – судитимуть виконувача обов’язків директора КП

                     

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків директора КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва» за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, під час здійснення будівництва Подільського мостового переходу через річку Дніпро у м. Києві (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2017 року між комунальним підприємством та генпідрядником укладено договір на виконання робіт з будівництва Подільського мостового переходу через р. Дніпро.
 
Надалі, у червні 2023 року між КП «Дирекція з будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва», генпідрядником та підрядною організацією підписані акти приймання виконаних будівельних робіт в частині витрат на експлуатацію машин і механізмів (компресори дизельні, крани на автомобільному ходу, насоси борові, бурова установка для влаштування паль).
 
Згідно висновку будівельно-технічної експертизи, завищення витрат на оренду вказаної техніки становить понад 24 млн гривень.
 
Наразі обвинувальний акт відносно виконувача обов’язків директора КП скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Прокурором в інтересах територіальної громади заявлено позов щодо відшкодування спричиненої шкоди.
 
Слідство відносно генпідрядника та підрядних організацій триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві та УСР в м. Києві ДСР НП України
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 300