18.05.2013

Прокуратура наполягає на забезпеченні належної роботи державних установ при виконанні судових рішень, - заступник прокурора міста Києва І.Хомич (+ФОТО)

    «Через неналежне виконання судових рішень на користь державних органів, а саме Пенсійного фонду, Податкової служби та Фонду соціального захисту інвалідів, держава недоотримала майже 2,6 млрд грн», – повідомила Інна Хомич на міжвідомчій нараді з представниками контролюючих органів столиці. За її словами, цієї суми, яку недоотримала держава, було б достатньо для річного фінансування регіональних програм допомоги малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам, дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування та ще низки соціально орієнтованих програм.
     «Майже 3,5 тисячі рішень не було виконано через несвоєчасне пред’явлення, втрату виконавчих документів та пасивну участь представників державних органів», – наголосила І. Хомич.
 

     Зокрема, столичною податковою службою не пред’явлено до виконання 245 рішень на суму 600 млн грн, хоча більше половини з них набрали законної сили ще у 2011-2012 роках. Такі випадки виявлено у ДПІ Дарницького, Деснянського, Дніпровського та Печерського районів столиці.
     Незадовільною, за словами заступника прокурора Києва, виявилася й робота посадовців Пенсійного фонду столиці, які не контролюють стан виконання рішень за їх позовами, не вживають заходів примусового виконання та не реагують на необґрунтоване завершення виконавчих проваджень.

     Так, за результатами позовної роботи органів Пенсійного фонду в м. Києві у поточному році судами постановлено рішень про стягнення з суб’єктів господарювання 15 млн грн заборгованості, з яких виконано лише на 6,5%.
     Схожа ситуація склалася з виконанням рішень на користь столичних відділень Фонду соціального захисту інвалідів.
     «Враховуючи викладене, прокуратура наполягає на розробленні комплексу заходів, спрямованих на забезпечення належної роботи державних установ при виконанні судових рішень», – зауважила І. Хомич.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2998