07.02.2013

Інформаціія про вжиті органами прокуратури міста Києва заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у 2012 році ( згідно вимог ч. 1 ст. 19 Закону України "Про засади запобігання і протидії корупції).

 
Інформація
про вжиті органами прокуратури міста Києва заходи щодо протидії корупції та про осіб, притягнутих до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень у 2012 році  (відповідно до вимог ч. 1 ст. 19 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції»).

Органами прокуратури міста Києва у 2012 році забезпечено ефективний прокурорський нагляд за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.
Слідчими органів прокуратури столиці з обвинувальними висновками до суду направлено 112 кримінальних справ та 1 кримінальне провадження про злочини з ознаками корупції за обвинуваченням 130 осіб.
Загальна сума хабарів та неправомірної вигоди у цих справах становить понад 4,8 млн. грн.
Серед направлених до суду 62 справи порушено за фактами одержання хабарів, 24 – за новими «антикорупційними» статтями Кримінального кодексу України (1 - за ст. 365-1,  15 – за ст. 368-3, 5 – за ст. 369-2, 3 – за ст. 368-4 КК України), 19 – за ст. 364 КК України, 1 – за  ст. 365 КК України та інші.
Суб’єктами злочинів у справах, які направлено до суду, виступали: працівники правоохоронних органів (27 кримінальних справ), у тому числі внутрішніх справ, прокуратури, податкової, митної та пенітенціарної служб,
14 – працівників контролюючих органів, 4 – судової гілки влади (у т.ч. 2 судді), 5 – місцевих органів виконавчої влади (КМДА, РДА, тощо), 11 – комунального господарства, 10 – державних і приватних підприємств, установ та організацій, сфери охорони здоров’я, тощо.
         Ефективною є протидія корупції адміністративно-правовими засобами.        До суду скеровано 99 протоколів про корупційні адміністративні правопорушення.
За результатами їх судового розгляду до відповідальності притягнуто 59 осіб, у тому числі 2 державні службовці найвищих (2-ї та 3-ї) категорій, 4 - посадових осіб районних у місті Києві державних адміністрацій, 1- посадова особа  КМДА, 4 - працівники органів внутрішніх справ, 4 – податкової служби, 2 -  митники та інші.
Звільнено з посад 41 особа у зв’язку із вчиненням корупційних правопорушень.
На усунення причин та умов, що сприяли корупційним проявам, внесено 20 документи прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 14 осіб.
Зазначених результатів у сфері протидії корупції вдалось досягти  завдяки вжитим прокуратурою міста Києва організаційно-практичним заходам, у тому числі координаційного характеру.
 

кількість переглядів: 75966