16.04.2019

Звіт про розгляд упродовж 2018 року органами прокуратури міста Києва запитів на публічну інформацію

Звіт про розгляд  упродовж 2018 року органами прокуратури міста Києва запитів на публічну інформацію.

 

Упродовж 2018 року до органів прокуратури міста Києва надійшло 296     запитів на публічну інформації, що на  3% більше, ніж у 2017 році – 287, з яких   розглянуто 249 запитів. 

За результатами розгляду на 80 запитів будо надано інформацію, на  158 - відповідні розяснення вимог чинного законодавства щодо порядку отримання запитуваної інформації.

В наданні інформації на 11 запитів було відмолено з визначених законом підстав.

         До апарату прокуратури міста надійшло 157 запитів, до місцевих прокуратур -139  запитів.

За результатами розгляду органами прокуратури міста Києва належним розпорядникам скеровано 47 запитів.

Безпосередньо апаратом прокуратури міста у 2018 році розглянуто 128  запитів,  водночас місцевими прокуратурами розглянуто -121  запит.

За результатами розгляду апаратом прокуратури міста  надано інформацію на  67 запитів, а Київськими місцевими прокуратурами задоволено 13 запитів.

Найбільше задоволених запитів стосувались питань надання інформації щодо перебуванні на посадах в органах прокуратури працівників, розміру посадових окладів, місць розташування слідчих відділів прокуратури міста, копій організаційно-розпорядчих документів прокуратури міста, тощо.

Роз’яснення за результатами розгляду надані на 158 запитів .

Апаратом прокуратури міста надано розясненння за результатами розгляду 53 запитів, місцевими прокуратурами – 105.

Переважна більшість роз’яснень надавалась на запити, які стосувались надання інформації у кримінальному провадженні, а саме: щодо проведення слідчих дій, оголошення про підозру конкретним особам, щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, визнання запитувачів стороною кримінального провадження, тощо.

         За результатами розгляду таких запитів надавались відповідні розяснення встановленого чинним законодавством порядку отримання запитуваної інформації.

У наданні інформації відмовлено за результатами розгляду 11 запитів, з   них –  8 апаратом прокуратури міста  та 3  місцевими прокуратурами.   Запити, за результатами розгляду яких в наданні інформації відмовлено,  ставили питання про надання інформації, розпорядником якої органи прокуратури не були, або створення такої інформації не віднесено чинним законодавством до компетенції органів прокуратури міста Києва та коли запитувана  інформація мала статус інформації з обмеженим доступом.

       Інформаційні запити  до апарату прокуратури міста скеровувались: фізичними особами -  212; юридичними особами – представниками засобів масової інформації – 48; громадськими організаціями – 21, іншими запитувачами – 14.

До місцевих прокуратур  107 запитів  надійшли по пошті,   24   -  на електронну адресу,  10  отримано на особистому прийомі, за телефоном та факсом запити не надходили.

Здебільшого до місцевих прокуратур запити подавались фізичними  особами – 118,  засобами масової інформації – 7,  громадськими  організаціями -  9,  іншими запитувачами -   7.

кількість переглядів: 693