18.04.2024

За позовом органів Київської міської прокуратури комерційна структура заплатила до бюджету столиці понад 700 тис. гривень за користування землею

                 

Прокурори органів Київської міської прокуратури через суд домоглися стягнення з комерційної установи понад 700 тис. грн коштів за користування земельною ділянкою загальною площею 1,78 га у Дарницькому районі м. Києва.
 
Установлено, що з квітня 2018 року товариство є власником нежитлових будівель загальною площею понад 1600 кв.м, які розташовані у Дарницькому районі міста Києва.
 
Набувши у власність об’єкт нерухомості, право користування на земельну ділянку товариство не оформило та використовувало її, не сплачуючи при цьому орендну плату.
 
У зв’язку із виявленими порушеннями органи Київської міської прокуратури звернулися до Господарського суду м. Києва із позовом до товариства про стягнення понад 700 тис. грн. за користування комунальною земельною ділянкою площею 1,78 га у Дарницькому районі столиці.
 
Завдяки активній позиції прокуратури та зібраним доказам, під час розгляду справи в суді, товариство погодилось з позовними вимогами прокурора та добровільно перерахувало до місцевого бюджету кошти за користування вказаною земельною ділянкою.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 6