03.01.2017

Прокуратура через суд вимагає повернути з незаконного володіння два гуртожитки Національного авіаційного університету

    

Київська місцева прокуратура №7 у суді вимагає повернути з незаконного володіння приміщення двох гуртожитків Національного авіаційного університету, що розташовані на вул. Вітряні гори в Подільському районі столиці.
 
У 2015 році вказані будівлі площею 964,9 м² та 1076,96 м², що перебувають у сфері управління Міністерства освіти і науки України та закріплені на праві господарського відання за Національним авіаційним університетом, були незаконно вибуті з державного володіння та в подальшому перепродані приватній особі.
 
Зважаючи на виявлені порушення, місцевою прокуратурою заявлено позов до Подільського райсуду м. Києва з вимогою витребувати вказане майно з незаконного володіння та повернути його територіальній громаді столиці.
 
Крім того, за вказаним фактом правоохоронними органами столиці зареєстровано та розслідується кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч. 4 ст. 190 (шахрайство)КК України. Наразі з метою недопущення подальшого відчуження об’єктів нерухомого майна за клопотанням місцевої прокуратури на спірне майно накладено арешт.
 
Слідство триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4762