28.03.2017

Підприємцю, який незаконно у промислових масштабах намивав пісок з річки Десенка, оголошено про підозру

    

Київською місцевою прокуратурою № 3 спільно з працівниками УЗЕ міста Києва та слідчого відділу Деснянського управління  столичного главку поліції затримано на території міста Тернопіль колишнього директора приватної компанії, який налагодив незаконний бізнес з намиву піску з річки Десенка у промислових масштабах.
 
 
Проведеним досудовим розслідуванням установлено, що затриманий, будучи керівником комерційної структури, упродовж 2013 – 2014 років, під приводом проведення робіт з берегоукріплення та відновлення заплави урочища «Чорторий» у Всеукраїнському парку пам’яті борців за свободу та незалежність України у Деснянському районі м. Києва, здійснив незаконний намив та подальшу реалізацію піску з р. Десенка загальним об’ємом понад  80 тис. м3 та вартістю понад 16 млн. грн.
 
 
Наразі затриманому вручено повідомлення про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем),  ч. 1 ст. 239-2 (незаконне заволодіння землями водного фонду в особливо великих розмірах) КК України.
 
 
Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
 
Досудове розслідування триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4162