30.03.2017

Завершено розслідування відносно горе-матері, яка на 11 днів залишила без нагляду двох своїх дітей

    

Київською місцевою прокуратурою №1 завершено досудове розслідування стосовно 22-річної жінки, яка на тривалий час залишила без нагляду двох своїх малюків, один з яких помер від голоду.
 
Як встановило слідство, жінка 11 днів не навідувалася до дітей, яких залишила у зачиненій квартирі. При цьому вона повністю усвідомлювала наслідки своїх дій  та мала можливість попередити настання тяжких наслідків. Разом з тим умисно та цілеспрямовано цього не зробила, що й призвело до смерті однієї дитини.
 
За результатами розслідування дії зловмисниці кваліфіковано як умисне вбивство малолітньої дитини (п.2 ч. 2 ст. 115 КК України).
 
Наразі матеріали кримінального провадження відкрито для ознайомлення підозрюваній та її захисникам Після цього обвинувальний акт буде скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.
 
Як повідомлялося, на початку грудня минулого року 21-річна уродженка Миколаївської області на 9 днів залишила у квартирі без нагляду однорічного сина та  2-річну доньку. Повернувшись додому, жінка виявила хлопчика мертвим, а дівчинку - у непритомному стані.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5487