13.06.2017

У Києві викрито злочинну групу з екс-працівників «Приватбанку», які у шахрайський спосіб заволоділи банківськими коштами (ФОТО)

    

У вівторок, 13 червня 2017 року, за процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва столичними правоохоронцями викрито злочинну групу з колишніх працівників ПАТ КБ «Приватбанк», які організували протиправну схему незаконного заволодіння банківськими коштами.
 
В ході проведення досудового розслідування встановлено, що учасниками угрупування було придбано низку підприємств з ознаками фіктивності, яким банківською установою в установленому порядку видавалися POS-термінали для проведення розрахунків за допомогою платіжних карток. Зловмисники через зазначені термінали проводили фіктивні транзакції з продажу різноманітних товарів, а після зарахування коштів - знімали їх через картку ключ-рахунок у банкоматах.
 
В подальшому учасники злочинного угрупування проводили фіктивні операції з нібито повернення товарів, після чого «Приватбанк» проводив операцію з повернення коштів на відповідну банківську картку за власний рахунок, оскільки на банківських рахунках фіктивних підприємств кошти вже були відсутні.
 
На цей час встановлено 200 тис. гривень збитків, завданих банківській установі.
Наразі проведено 14 обшуків житла та транспортних засобів зловмисників. Вилучено 7 POS-терміналів, 18 чеків на повернення готівки, 97 банківських карток, 28 печаток, 18 сім-карток, 2 комп’ютери, 5 ноутбуків, 3 планшети та близько 240 тис. гривень готівки.
 
На сьогодні за результатами проведених слідчих дій затримано 3 учасників угрупування. Наразі затриманим готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування, в ході якого буде перевірена причетність інших осіб до скоєння цього злочину, а також остаточна сума збитків, завданих банку, триває.
 
  
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5242