06.07.2017

Столична прокуратура затримала двох посадовців «Укрзалізниці», попередивши отримання ними майже 4 млн гривень неправомірної вигоди (ФОТО)

    

Слідчими прокуратури міста Києва спільно з оперативними працівниками Служби безпеки України 06.07.2017 проведено кінцеву стадію спецоперації по документуванню факту прийняття пропозиції неправомірної вигоди начальником та заступником начальника двох департаментів  Публічного акціонерного товариства “Укрзалізниця”.
 
Вказані посадовці прийняли пропозицію директора одного з підприємств Київської області щодо одержання грошових коштів в сумі майже 4 млн гривень за вжиття ними особисто заходів щодо укладення договору оренди 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району на Київщині.
 
На даний час посадовцям повідомлено про підозру  за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
В рамках слідства тривають обшуки в приміщенні ПАТ “Укрзалізниця”, а також за місцями проживання фігурантів, в результаті яких вилучено беззаперечні докази їх винуватості.
 
Довідково: Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5293