11.08.2017

За сприяння прокуратури Києва товариство-підрядник відшкодує понад 8 млн грн збитків за створення документації для «Мистецького арсеналу»

    

За участі прокуратури міста Києва судом прийнято рішення стягнути на користь Українського державного науково-дослідного та проектного інституту «УкрНДІпроектреставрація» понад 8 млн гривень збитків, що були завдані приватним товариством у зв’язку з неналежним виконанням робіт із створення проектно-кошторисної документації для об’єкту будівництва «Культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький арсенал» на вул. Івана Мазепи у Печерському районі Києва.
 
Встановлено, що у 2011 році між Інститутом та приватним товариством в якості головного субпідрядника було укладено договір на виконання робіт із створення проектно-кошторисної документації для вищевказаного об’єкту будівництва.
 
Проте свої зобов’язання товариство виконало не в повному обсязі. Крім того, з’ясувалося, що підготовлена приватною структурою архітектурно-будівельна документація не відповідала нормативним документам, у зв’язку з чим її неможливо було використовувати у будівельних роботах.
 
Враховуючи викладене, Інститут звернувся до товариства з позовом про стягнення понад 8 млн гривень збитків, які виникли внаслідок недобросовісного виконання субпідрядником своїх договірних зобов’язань.
 
У четвер, 10 серпня 2017 року, за участі столичної прокуратури Господарський суд м. Києва задовольнив позовні вимоги Інституту в повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4053