11.10.2017

Столична прокуратура в апеляції відстояла повернення місту незаконно відчужених приміщень на вул. Десятинній вартістю 18 млн грн

    

Прокуратура міста Києва в суді апеляційної інстанції відстояла повернення на користь територіальної громади нежитлових приміщень вартістю понад 18 млн гривень, що розташовані на вул. Десятинній у Шевченківському районі столиці.
 
Як вже повідомлялось, право власності на вказане комунальне майно на підставі рішення Брянківського міського суду Луганської області, прийнятого без участі дійсного власника - Київської міської ради, у 2012 році було зареєстровано на фізичну особу.
 
У подальшому з метою ускладнення процесу повернення майна у комунальну власність, спірні приміщення неодноразово відчужувались, а у 2015 році були незаконно внесені до статутного фонду приватного підприємства.
 
Господарський суд погодився з доводами прокурора про відсутність правових підстав для володіння приватним підприємством вказаними приміщеннями та задовольнив позовні вимоги прокуратури, витребувавши нерухоме майно на користь територіальної громади міста.
 
Київський апеляційний господарський суд залишив вказане рішення суду без змін.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3839