01.11.2017

Прокуратура міста Києва відстояла у суді право держави на учбово-спортивну базу «Спартак»

    

За позовом прокуратури м. Києва рішенням господарського суду м. Києва право власності на учбово-спортивну базу «Спартак» по вул. Кирилівський (колишня вул. Фрунзе), 105 вартістю понад 300 млн гривень визнано за державою.
 
Нагадаємо,  учбово-спортивна база «Спартак»,  до складу якої входять спортивний комплекс з трибунами та адмінкорпусом, басейн, готель та інші споруди загальною площею майже 7 тис. кв. м, перебував у віданні організації профспілок СРСР, після розпаду якого був закріплений за Федерацією професійних спілок України. У подальшому на підставі рішення районного суду м. Києва спірне майно перейшло у власність Федерації професійних профспілок України.
 
Разом з тим встановлено, що відчуження вказаного майна з державної власності відбулося без згоди Фонду державного майна України, а відтак перебуває у володінні Федерації професійних спілок України незаконно.
 
З огляду на викладене, прокуратура міста Києва пред’явила позов до суду  про визнання право власності держави на вказаний спортивний комплекс та витребування його з незаконного володіння.
 
Судами справа розглядалась неодноразово.
 
Останнім рішенням господарського суду м. Києва від 25.10.2017 позовні вимоги прокурора визнані законними та задоволені у повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4332