20.12.2017

Прокуратура оголосила підозру двом посадовцям «Укрзалізниці» за фактом привласнення державного майна на суму понад 800 тис. гривень

    

Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру двом працівникам Київської дистанції колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця».
 
Встановлено, що начальник однієї з дільниць, змовившись зі своїм підлеглим, вносив у звітну документацію неправдиві відомості з метою подальшого заволодіння державним майном.
 
Так, в листопаді минулого року на виїзді з території ПЧ-3 (галузевої служби колії виробничого підрозділу «Київська дистанція колії» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» ПАТ «Українська залізниця») був зупинений сторонній вантажний автомобіль, в причепі якого знаходилися нові елементи верхньої будови колії без супровідних документів на їх походження на загальну суму понад 800 тис. грн.
 
В ході слідства встановлено, вказані елементи були списані начальником дільниці як такі, що змонтовані в колію під час ремонту залізничного шляху на закріпленій за ним території.
 
За результатами розслідування начальнику дільниці інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 15; ч. 3, ч.5, ст.27; ч.5 ст. 191; ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України, а його підлеглому  ч. 3 ст. 15; ч. 5 ст. 191 КК України.
 
За вказані дії службовцям загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4162