30.01.2018

Екс-посадовця з Криму, який працевлаштувався у столиці, судитимуть за державну зраду (ФОТО)

    

Прокуратурою міста Києва направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, який обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.
 
У ході досудового слідства отримано беззаперечні докази того, що з квітня 2014 року по квітень 2015 року екс-посадовець надавав допомогу РФ та сприяв окупації Криму.
 
Так, працюючи тимчасово виконуючим обов’язків заступника начальника Федеральної виконавчої служби судових приставів по «Республіці Крим», зловмисник забезпечував функціонування незаконно створеного представницького органу та сприяв представникам Російської Федерації у проведенні підривної діяльності на території України.
 
Варто зазначити, що вказані факти державної зради були виявлені слідчими столичної прокуратури у ході розслідування іншого кримінального провадження, розпочатого у липні минулого року за фактом прийняття двома високопосадовцями ПАТ «Укрзалізниця» пропозиції неправомірної вигоди у сумі майже 4 мільйона гривень.
 
Одним з підозрюваним виявився згаданий екс-начальник управління ДВС у Криму, який після переїзду з анексованого півострова влаштувався на посаду заступника начальника юридичного Департаменту ПАТ «Укрзалізниця» та невдовзі був викритий у хабарництві прокуратурою. Крім того, в межах даного кримінального провадження встановили факт умисного невнесення ним до електронної декларації відомостей про майно та грошові кошти.
 
Слідство по вказаним епізодам також завершено, обвинувальний акт за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та ст. ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України також перебуває на розгляді у суді.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 5647