06.02.2018

Лабораторний корпус вартістю 62 млн гривень реально повернуто киянам - прокуратура

    

Завдяки вжитими прокуратурою міста Києва заходам вдалося поновити права столичної громади та повернути до комунальної власності приміщення лабораторного корпусу площею понад 4 тис. кв.м та вартістю 62 млн.гривень, розташованого на вул. Естонській у Шевченківському районі столиці.
 
Як повідомлялось раніше, у 2003 році між приватною структурою та Київською міською санітарно-епідеміологічною станцією було укладено договір про пайове інвестування будівництва нового об’єкту, а саме лабораторного комплексу.
 
Однак, всупереч умов договору, за яким комплекс мав перейти до комунальної власності, товариство в межах процедури банкрутства подало до суду клопотання про визнання за ним права власності на це майно.
 
 
Відстоюючи інтереси громади столична прокуратура оскаржила вказані незаконні дії товариства у судовому порядку. За результатом тривалого розгляду справи судами різних інстанцій прокуратура Києва домоглася визнання права власності на лабораторний корпус за територіальною громадою.
 
 
На сьогодні вказане рішення реально виконано - до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено запис щодо права власності столичної громади на вказані приміщення.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4580