06.02.2018

Столична прокуратура спільно з Нацполіцією затримала іноземця, який продавав українок у сексуальне рабство (ФОТО)

    

Прокуратурою міста Києва спільно з управлінням по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (УБЗПТЛ) Головного управління Національної поліції у м. Києві 06.02.2018 під час спроби відправити трьох українських дівчат до Туреччини для сексуальної експлуатації затримано 24-річного громадянина Республіки Азербайджан.
 
Встановлено, що вказаний іноземець знайомився з дівчатами привабливої зовнішності, які опинилися у скрутному матеріальному становищі або з інших обставин перебували в уразливому стані, та пропонував їм роботу за кордоном.
 
Зловмисник переконував дівчат, що вони будуть працювати офіціантками у ресторанах та нічних клубах, а також у сфері консумації, отримуючи високу заробітну плату та офіційне працевлаштування.
 
У дійсності після оформлення необхідних документів та переправлення до Туреччини молоді жінки потрапляли у сексуальне рабство, а фігурант отримував грошову винагороду за кожну дівчину від 1 до 2 тис доларів США.
 
На даний час затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 149 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу.
 
В межах слідства встановлюється коло осіб, причетних до вчинення вказаного злочину, а також інші можливі постраждалі. Слідчі дії тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4901