22.02.2018

У Києві повідомлено про підозру поліцейському, який вимагав хабар у матері одного з фігурантів кримінального провадження

    

Прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими ГУ СБ України у м. Києві та Київській області за оперативного супроводження ГВ БКОЗ СБ України у м. Києві та Київській області та КМУ ДВБ НП України викрито на хабарництві старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції одного з управлінь ГУ Нацполіції у місті Києві.
 
Так, у січні 2018 року 26-річний працівник поліції звернувся до матері одного з фігурантів кримінального провадження про викрадення автомобіля BMW та пообіцяв за певну винагороду посприяти у вирішенні питання щодо не притягнення її сина до відповідальності.
 
У подальшому для вирішення питання жінка передала «нечистому на руку» поліцейському 700 доларів США неправомірної вигоди.
 
Наразі працівнику правоохоронного органу повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України, а саме одержанні неправомірної вигоди з використанням службового становища.
 
За вчинення цього злочину поліцейському загрожує від двох до чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
На сьогодні до суду подано клопотання про відсторонення службовця від займаної посади, а також клопотання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4451