02.03.2018

У Києві викрито наркоторгівців, яких «кришував» старший лейтенант поліції (ФОТО)

    

За результатами тривалої та ретельно підготовленої спільної спецоперації працівників Київської місцевої прокуратури №1, ГУ СБУ в м. Києві та Київській області та Голосіївського УП ГУНП у м. Києві викрито наркоторгівців, які під «кришуванням» працівника поліції займалися збутом наркотичних речовин.
 
В ході проведених негласних слідчих дій встановлено, що розповсюджувач наркотиків, а саме опію ацетильованого (так званої ширки), протягом останніх півроку щомісячно сплачував правоохоронцю данину за можливість безперешкодно «працювати» на території Києва та Київської області.
 
Під час затримання, чоловік повідомив правоохоронцям, що саме сьогодні він має сплатити грошові кошти працівнику поліції.
 
У подальшому в ході спецоперації, близько 19 години 1 березня 2018 року, на отриманні грошових коштів був затриманий оперуповноважений ГУ Нацполіції в Київській області, який і сприяв «кришуванню» наркобізнесу.
 
Під час затримання 28-річний старший лейтенант почав чинити опір представникам оперативних спецслужб та намагався втекти від правоохоронців на власній автівці, розтрощивши автомобілі, якими були перекриті шляхи «відходу».
 
Загалом, за результатами проведеної операції було затримано двох наркоторговців за підозрою у вчинені злочинів, передбачених ст. 307 КК України та працівника поліції – за ст. 368 КК України.
 
Тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжного заходу.
    
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 4606