15.03.2018

Зловмиснику, який кинув гранату у бік поліцейських, повідомлено про підозру у замаху на життя правоохоронців

    

За процесуального керівництва столичної прокуратури зловмиснику, який намагався підірвати патрульних поліцейських, оголошено підозру за ст. 348 КК України (замах на вбивство працівників правоохоронного органу у зв’язку з виконанням цими працівниками службових обов’язків) та підготовлено клопотання про обрання  йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Надзвичайна подія сталася в ніч на 15 березня поточного року у Деснянському районі столиці.
 
Двоє працівників Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції, які виконували свої службові обов'язки по охороні громадського порядку, зупинили на вулиці перехожого, який поводив себе підозріло. Під час перевірки документів та поверхового огляду у чоловіка виявили речовину, схожу на наркотичну.
 
У цей час з метою уникнення затримання громадянин вихопив із кишені предмет, схожий на гранату, привів його в дії та кинув під ноги патрульним. Внаслідок зазначених дій стався вибух, і лише завдяки швидкому реагуванню правоохоронцям вдалося уникнути поранення. Від вибуху механічні пошкодження отримав службовий автомобіль.
 
Зловмисника, який виявився місцевим мешканцем, 1988 року народження затримали на місці події. У нього також вилучили саморобний ніж  та предмет, схожий на пістолет, які наразі направлені на експертизу.
 
За посягання на життя правоохоронців зловмиснику загрожує від 9 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4497