22.03.2018

Столична прокуратура вимагає повернути земельну ділянку на Оболоні, на якій підприємці незаконно облаштували лісопилку (ФОТО)

    

Київська місцева прокуратура №5 у судовому порядку вимагає повернути у комунальну власність земельну ділянку площею 0,63 га та вартістю майже 5 млн гривень на вул. Сім’ї Шовкоплясів, на якій незаконно функціонує цех для обробки деревини.
 
Так, в рамках досудового розслідування місцевою прокуратурою встановлено, що комунальна земля самовільна зайнята приватним підприємством та без жодних правовстановлюючих документів експлуатується у комерційних цілях.
 
Під час обстеження ділянки правоохоронці виявили розташовані на ній тимчасові споруди, а саме вагончик для охорони, господарську споруду, пилораму з навісом, споруду-цех для обробки деревини з сушкою, а також відходи з деревини. Крім того, сама ділянка огороджена парканом та охороняється.
 
Зважаючи на грубе порушення законодавства, місцева прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з вимогою зобов’язати підприємця повернути столичній громаді земельну ділянку, привівши її в належний стан шляхом знесення самочинно збудованих споруд.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4380