11.04.2018

На вимогу столичної прокуратури суд заборонив проводити будівельні роботи на території Національного природного парку «Голосіївський»

    

Прокуратура міста Києва продовжує відстоювати принципову позицію у питанні повернення державі права управління територією Національного природного парку «Голосіївський» та припинення там незаконного будівництва.
 
Як повідомлялося, на земельній ділянці площею близько 2,6 га, що розташована на території Національного природного парку «Голосіївський», приватною компанією вчиняються незаконні дії, які грубо порушують вимоги чинного природоохоронного законодавства. Так, незважаючи на особливий, виключний статус цих земель, що передбачає спеціальний режим охорони і використання, приватна компанія розпочала на цій території будівництво офісного комплексу та здійснює вирубку дерев.
 
З метою захисту інтересів держави прокуратура міста Києва звернулась до господарського суду з позовом щодо припинення будівельних робіт та приведення території парку у попередній стан, шляхом звільнення від незаконно розміщених споруд.
 
 
На даний час за заявою прокурора з метою забезпечення позову та недопущення незаконного використання земель природно-заповідного фонду забудовнику, а також іншим фізичним та юридичним особам, заборонено вчиняти будь-які дії з проведення підготовчих будівельних та інших робіт (у тому числі видалення зелених насаджень) на спірній земельній ділянці.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5174