16.04.2018

Столична прокуратура забезпечила відшкодування до бюджету 3,5 млн гривень боргу зі сплати єдиного соціального внеску

    

Органами прокуратури м. Києва спільно з Державною фіскальною службою у м. Києві  вживаються скоординовані заходи для забезпечення неухильного дотримання вимог закону щодо сплати до державного бюджету загальнообов’язкових соціальних платежів.
 
Досудовим розслідуванням, яке здійснювалось за процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №10, установлено, що службовими особами ДП «Київдіпротранс» у період з 2015 по 2016 роки при нарахуванні та сплаті заробітної плати умисно не сплачувався єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у зв’язку цим за вказаний період  у підприємства перед державою утворився борг у сумі 3,5 млн гривень.
 
За результатами розслідування головному бухгалтеру підприємства оголошено про підозру про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212-1 (умисне ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування вчинене службовою особою підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у значних розмірах) КК України.
 
Вжитими заходами у ході досудового розслідування до фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування у повному обсязі сплачену усю суму заборгованості та відшкодовано шкоду, завдану несвоєчасною сплатою.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4556