24.04.2018

Київська прокуратура повернула у власність територіальної громади приміщення медичної амбулаторії

    

За сприяння Київської місцевої прокуратури №9 на користь територіальної громади міста Києва з незаконного володіння витребувано нежитлові комунальні приміщення на бул. Гавела Вацлава у Солом’янському районі Києва.
 
Як вже повідомлялось, у 2013 році вказаний об’єкт нерухомості площею більше 400 кв.м. та вартістю більше 12 млн гривень незаконно вибув з комунальної власності на підставі підробленого рішення районного суду м. Макіївки Донецької області та перейшов у власність приватної особи.
 
Варто зауважити, що вказані приміщення використовуються для розміщення медичної амбулаторії комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» та комунальним підприємством «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Солом’янського району м. Києва». І вибуття цих приміщень з власності міста ставило під загрозу функціонування зазначених комунальних підприємств.
 
Враховуючи наведене, місцева прокуратура з метою захисту інтересів столичної громади заявила позов про витребування вказаного комунального майна.
 
Рішенням Солом’янського районного суду м. Києва від 13.11.2017 року вказаний позов задоволено у повному обсязі і на сьогодні вжитими місцевою прокуратурою заходами реально виконано - право власності на нежитлові приміщення зареєстровано за територіальною громадою міста.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4591