24.04.2018

Київська прокуратура через суд повернула громаді земельну ділянку, на якій підприємець незаконно облаштував автостоянку та СТО

    

Органами столичної прокуратури у судовому порядку поновлено права територіальної громади на земельну ділянку загальною площею 0,36 га та вартістю більш ніж 12 млн грн, що розташована на вул. Березняківській, 15 у Дніпровському районі м. Києва.
 
Як з’ясувалося, приватне підприємство без жодних правовстановлюючих документів використовує вказану ділянку для розміщення та експлуатації автостоянки, приміщень для ремонту автомобілів та пункту охорони. Крім того, встановлено, що будівництво нежитлових споруд здійснено відповідачем самочинно, без погодження з Київською міською радою.
 
Враховуючи викладене, Господарський суд міста Києва погодився з доводами Київської місцевої прокуратури №4 про порушення відповідачем вимог земельного законодавства та зобов’язав приватне підприємство повернути територіальній громаді міста земельну ділянку, привівши її у придатний для використання стан шляхом звільнення від будівель і споруд.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 
 

кількість переглядів: 4807