04.05.2018

Затриманий із понад 5 кг кокаїну киянин виявився відомим хакером, засудженим у США до 8 років тюрми

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва органами Служби безпеки України та митною службою ДФС України викрито 38-річного мешканця столиці, який організував контрабандне ввезення в Україну з Республіки Панами великої партії наркотичного засобу – кокаїну.
 
Зловмисника затримали біля Міжнародного аеропорту Бориспіль під час погрузки наркотичного засобу у власний автомобіль.
 
Наркотичні речовини були приховані від митного контролю у стінках 18 коробок від роликових ковзанів загальною вагою понад 5, 5 кг. Середня вартість такої кількості кокаїну на «чорному ринку» становить близько 10 мільйонів гривень.
 
На даний час затриманому повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 305 КК України – контрабанди наркотичного засобу у особливо великих розмірах, покарання за яке становить від 10 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
За інформацією слідства,  затриманий був раніше засуджений на території  США до 8 років позбавлення волі за кібершахрайство та заволодіння грошовими коштами на суму близько 15 млн. доларів США, після чого був депортований до України.
 
Вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5003