08.05.2018

Київська прокуратура вимагає стягнути з мешканця столиці 3,6 млн гривень за самовільне знесення об’єкту комунальної власності

    

Київська місцева прокуратура №1 встановила факт незаконного вибуття з комунальної власності будівлі по вул. Кіровоградській у м. Києві та через суд вимагає стягнути з мешканця столиці шкоду, завдану її незаконним знесенням.
 
Встановлено, що право власності на об’єкт комунальної нерухомості (одноповерховий будинок) вартістю 3,6 млн гривень незаконно перейшов до приватної особи на підставі підроблених документів, а саме рішення одного з районних судів Полтавської області.
 
У подальшому незаконним власником цю будівлю було знищено.
 
Зважаючи на те, що відчуження спірного майна відбулося за відсутності волевиявлення законного власника (Київської міськради) та ще й було знищено, місцевою прокуратурою вжито заходів реагування шляхом подання позову до Ірпінського міського суду Київської області про стягнення з незаконного власника понад 3,6 млн гривень в рахунок відшкодування вартості знищеного майна на користь територіальної громади м. Києва.
 
Також, з метою забезпечення фактичного виконання судового рішення, судом задоволено заяву прокурора про забезпечення позову та накладено арешт на житловий будинок відповідача.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4837