10.05.2018

У Києві прокуратура спільно з СБУ затримала шахраїв, які вимагали хабар від підприємця, прикриваючись неіснуючими зв’язками з керівництвом Служби безпеки України

    

Київською місцевою прокуратурою № 7 м. Києва спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрито двох зловмисників, які шахрайським шляхом намагалися заволодіти грошовими коштами підприємця з Хмельниччини.
 
Так, до правоохоронців звернувся житель Хмельниччини та повідомив, що невідомий йому чоловік вимагає у нього 26 тис. доларів США за не перешкоджання підприємницькій діяльності останнього, посилаючись на вимогу першого заступника Голови СБ України Павла Демчини.
 
У подальшому, під час перемовин з потерпілим шахрай погодився на зменшення суми з 26 тис доларів США до 16 тисяч доларів США.
 
У ході слідства було установлено, що зловмисники ніякого відношення до керівництва служби безпеки не мали, а лише намагались, прикриваючись неіснуючими зв’язками, заволодіти грошовими коштами потерпілого.
 
За результатами спецоперації у четвер, 10.05.2018, оперативниками спецслужби  та прокурорами затримано «на гарячому»  вказаних осіб при одержанні грошових коштів в розмірі 16 тис. доларів США.
 
На даний час проводяться першочергові слідчі дії.
 
 

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4679