12.06.2018

Зловмисникам, які займались нелегальним збутом вогнепальної зброї на території столиці, повідомлено про підозру

    

Київською місцевою прокуратурою №7 повідомлено про підозру двом зловмисникам, викритих на нелегальному виготовленні, зберіганні та збуті на території міста Києва вогнепальної зброї та бойових припасів.
 
В рамках досудового слідства, правоохоронцями задокументовано два факти продажу зловмисниками зброї та набоїв до неї, а саме пістолета-кулемета «ППШ» № 7863, пістолет Макарова, «Чезету» та патрони до зброї на загальну суму 4 тис. доларів США.
 
Зловмисників було затримано 11.06.2018 в рамках спільної операції працівників місцевої прокуратури спільно з Подільським УП ГУ НП України в м. Києві та ГУ СБУ України у м. Києві та Київської області під час чергового збуту вогнепальної зброї.
 
Під час обшуків за місцем проживання фігурантів провадження та приміщень, які ними використовувались, було виявлено та вилучено 11 одиниць вогнепальної зброї, близько 100 бойових патронів, 40 одиниць комплектуючих та обладнання для переробки і виготовлення зброї та боєприпасів, тощо.
 
Злочинці затримані в порядку ст. 208 КПК України. Київською місцевою прокуратурою №7 їм повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України (зберігання та збут вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 
Наразі прокуратурою підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.
 
  
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4714