12.06.2018

Слідчому поліції, який незаконно передав арештоване майно стороннім особам, повідомлено про підозру

    

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру слідчому слідчого відділу Оболонського УП ГУ НП у м. Києві, який перевищуючи свої службові повноваження, протиправно передав арештоване майно третім особам, завдавши понад 1,8 млн гривень збитків компанії-власнику.
 
Як з’ясувалося, до працівника поліції, який проводив розслідування у кримінальному провадженні за фактом замаху на отримання суми бюджетного відшкодування службовими особами, звернулась особа з пропозицією незаконного заволодіння арештованим майном, що фігурувало у вказаному провадженні.
 
У подальшому, дотримуючись заздалегідь розробленого злочинного плану та маючи на руках дозвіл суду лише на огляд товарно-матеріальних цінностей, слідчий безпідставно вилучив зі складського приміщення 42 дерев’яних ящики з обладнанням для газоперекачувальних агрегатів, що належали приватній компанії, та передав їх третім особам.
 
Внаслідок вказаних протиправних дій відповідно до висновку експерта за результатами проведення судової товарознавчої експертизи, приватній компанії було завдано збитків на суму майже 1,8 млн гривень.
 
На даний час правоохоронцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365 КК України та за клопотанням прокуратури обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5357