13.06.2018

До уваги ЗМІ!

    

Інформація, поширена у деяких ЗМІ, про нібито відсутність «російського сліду» у вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ Д. Вороненкова не відповідає матеріалам кримінального провадження.
 
Звертаємо увагу, що наразі у суді відбулось підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох громадян, які були пособниками в умисному вбивстві колишнього депутата Держдуми РФ. Обвинуваченим згідно матеріалів обвинувального акту інкримінуються злочини, вчинені з корисливих мотивів, що передбачені п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. Водночас слідство не виключає інші мотиви вчинення вищевказаного злочину його організатором.
 
Зокрема це буде встановлено в ході досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно організатора злочину громадянина РФ Володимира Тюріна та двох інших співучасників Юрія Василенко та Ярослава Левенця.
 
На даний час тривають розшукові заходи для встановлення місцеперебування вказаних осіб, в рамках яких перевіряється інформація про їхнє можливе перебування на території Російської Федерації та вживаються заходи для отримання нових доказів.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4700