05.07.2018

Київська прокуратура оголосила підозру службовій особі за фактом незаконного відчуження бази «Тиса» на Закарпатті

    

Київською місцевою прокуратурою №4 повідомлено про підозру першому заступнику керівника Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Агропромислового комплексу України, яка за безцінь продала майно санаторно-оздоровчого закладу на Закарпатті.
 
Установлено, що службова особа ВФСТ «Колос», використовуючи підроблений протокол Президії вказаного товариства, здійснила незаконне відчуження санаторно-оздоровчого закладу Ясінянської учбово-спортивної бази «Тиса», яка знаходиться в Рахівському районі Закарпатської області за оціночною вартістю у 445 тис. гривень.
 
В результаті протиправних дій службової особи майно вибуло із законного володіння власників, чим завдано шкоду на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.
 
Наразі зловмисниці повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 366 КК України (складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинили тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжі наслідки). Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.
 
Крім того, за клопотанням органу досудового розслідування на незаконно відчужене майно накладено арешт.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4983