06.07.2018

Мешканцю Івано-Франківщини, який повідомив фейк про 20 дітей-заручників, оголошено про підозру

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва 24-річному жителю Коломийського району Івано-Франківської області, який надіслав неправдиве повідомлення про 20 дітей-заручників і вимагав за їх звільнення 350 тисяч доларів США, оголошено про підозру.
 
Так, 01.07.2018 на електронну пошту антитерористичного центру СБУ надійшло повідомлення про те, що невідомі особи тримають у заручниках 20 дітей (з переліком прізвищ та імен 11 з них) та вб’ють їх, якщо їм не заплатять 350 тис. доларів США або еквівалент у крипто валюті у розмірі 54 біткойнів.
 
В межах кримінального провадження, розпочатого за вказаним фактом, правоохоронці перевірили усі імена та прізвища дітей у списку. Як з’ясувалося, більшість із них значилась або значиться у списках розшуку безвісти зниклих дітей. Деякі з них були знайдені, а їх місцезнаходження встановлено - діти перебували вдома.
 
Одночасно працівниками Головного слідчого управління та Департаментів кіберполіції і внутрішньої безпеки НПУ проводилися невідкладні слідчо-розшукові заходи з встановлення ІР-адреси пристрою, з якого надійшло повідомлення, а також особи, яка його надіслала.
 
Зловмисником виявися 24-річний раніше не судимий житель Коломийського району Івано-Франківської області. У ході обшуку, проведеного за місцем його проживання, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон. Сам молодик повністю зізнався у вчиненні цього злочину.
 
Його дії попередньо кваліфіковані за ч. 1 ст. 259 (завідоме неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
За вчинене чоловіку загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4910