27.07.2018

Шахрай, який привласнив комунальний кінотеатр «Молодіжний», постав перед судом

    

Прокуратурою міста Києва скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт відносно зловмисника, який за підробленими документами незаконно заволодів об’єктом комунальної власності - кінотеатром “Молодіжний” у Києві.
 
Як установлено слідством, у 2014 році вказана особа на підставі підроблених документів, а саме свідоцтва про право власності та довідки з Київського міського БТІ, зареєструвала за собою право власності на вказаний кінотеатр. Вартість незаконно відчуженого об’єкту на той час становила понад 800 тис. гривень.
 
За результатами розслідування, яке проводилось спільно зі слідчими столичного главку поліції за оперативного супроводження УЗЕ в м. Києві ДЗЕ Нацполіції України, зловмиснику оголошено підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документу), ч. 1 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України та обрано запобіжний захід. 
 
За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Крім того, за ініціативи прокуратури міста Києва ухвалою слідчого судді накладено арешт на будівлю кінотеатру. Також прокуратурою пред’явлено позов про його витребування у комунальну власність.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4907