01.08.2018

Валютного шахрая, який ошукав громадян на 165 тис. доларів США, засуджено до 9 років позбавлення волі

    

За підтримання державного обвинувачення Київською місцевою прокуратурою № 10 у ході судового розгляду повністю доведено вину валютного шахрая, який шляхом обману заволодів грошовими коштами громадян на загальну суму 165 000 доларів США.
 
Встановлено, що у період з грудня 2015 року по лютий 2016 року обвинувачений, використовуючи завідомо підроблені документи, орендував приміщення на території міста Києва, що були оснащенні двома входами, та переобладнував їх у імпровізовані пункти обміну валют. Надалі, щоб заманити потенційних клієнтів, зловмисник викладав в Інтернет оголошення щодо обміну валюти за привабливим курсом.
 
У подальшому, отримавши від клієнта грошові кошти для обміну, зловмисник блокував магнітний замок у приміщенні та з грошовими коштами покидав місце злочину через запасний вихід.
 
Працівники Шевченківського УП ГУНП у м. Києві затримали зловмисника у березні 2016 року у м. Харкові.  
 
За наслідками судового розгляду прокурором повністю доведено вину шахрая у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України.
 
Вироком Шевченківського районного суду м. Києва від 30.07.2018 чоловіку призначено покарання у вигляді 9 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна.
 
Обраний зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд залишив в силі до набрання вироком законної сили.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4930