14.08.2018

Київська прокуратура оголосила підозру поліцейському, який на станції метро «Контрактова площа» побив громадянина

    

Київською місцевою прокуратурою №7 повідомлено про підозру співробітнику управління поліції в метрополітені ГУНП в м. Києві за фактом побиття громадянина на станції метро «Контрактова площа».
 
Установлено, що 08 липня поточного року між 23-річним поліцейським та 62-річним потерпілим відбулась словесна перепалка через начебто некоректну поведінку правоохоронця.
 
Надалі суперечка переросла у конфлікт, під час якого працівник поліції без явної необхідності наніс чоловіку не менше 10 ударів кулаками та гумовим кийком по голові, тілу і ногам. При цьому поліцейський не припинив побиття чоловіка навіть, коли останній впав на підлогу та вже не становив для нього небезпеки.
 
Вказана подія була виявлена працівниками місцевої прокуратури внаслідок поширення у ЗМІ, після чого негайно розпочато досудове розслідування.
 
На сьогодні місцевою прокуратурою установлені та допитані учасники конфлікту, співробітники метрополітену, а також пасажири, які стали випадковими свідками цієї події.
 
За результатом проведених слідчих дій працівнику поліції повідомлено про підозру за ст. 126 КК України (Побої і мордування).
 
Також, підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади на час проведення досудового слідства.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5062