31.08.2018

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно зловмисника, який під час Революції Гідності стріляв по активістам Самооборони

    

Органами прокуратури України продовжується робота щодо розслідування злочинів, вчинених відносно учасників Революції Гідності у листопаді 2013 року – лютому 2014 року.
 
Так, за процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури №2 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого мешканця, який в ніч на 22 лютого 2014 року відкрив стрілянину по активістам Самооборони Дарницкого району та поранив одного з них.
 
Подія сталася на вулиці Ревуцького у Дарницькому районі столиці.
 
Підозрюваний, перебуваючи біля одного з житлових будинків разом з невстановленою особою, матеріали щодо якої виділені в окреме кримінальне провадження, побачив трьох громадських активістів, які добровільно патрулювали вулиці для підтримання порядку.
 
Почувши фразу «Слава Україні» зловмисник дістав з автомобіля предмет, схожий на мисливську рушницю, та здійснив кілька пострілів у бік активістів. Один з добровольців під час стрілянини отримав вогнепальне поранення ноги та був госпіталізований.
 
За результатами розслідування чоловіку, який стріляв в активістів, оголошено підозру за ч. 1 ст. 122 (умисне вчинення середньої тяжкості тілесних ушкоджень, що спричинили тривалий розлад здоров’я) та ч. 4 ст. 296 (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї) КК України.
 
За вчинене зловмиснику загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4832