07.09.2018

Прокуратура оголосила підозру бухгалтеру райуправління поліції, з вини якої невідомі особи заволоділи понад 2 млн 230 тис. грн, що були речовими доказами у кримінальному провадженні

    

Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру головному бухгалтеру одного з районних управлінь поліції міста Києва, яку викрито у шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах.
 
Так,  невстановлені особи, вступивши у змову з головним бухгалтером райуправління поліції, з метою заволодіння грошовими коштами, що були визнані речовими доказами у кримінальному провадженні та знаходилися на відповідальному зберіганні у фінансовому секторі райуправління поліції, подали до канцелярії підроблене рішення суду щодо повернення вилучених коштів.
 
У подальшому за згодою головного бухгалтера, яка розглядала подані документи, грошові кошти, а саме 57 500 доларів США, 37010 рублів РФ, 3306 гривень та 28 500 Євро, що станом на час скоєння злочину складали суму у понад 2 млн 230 тис. грн., були видані особі, яка до того ж користувалась підробленим паспортом.
 
При цьому, як установлено слідством, ще задовго до вищевказаних подій реальний власник цього паспорту звернувся до правоохоронних органів з приводу його втрати.
 
Дії головного бухгалтера кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання про обрання службовій особі запобіжного заходу.
 
Вживаються заходи щодо встановлення інших співучасників злочину, в тому числі серед працівників правоохоронних органів.   
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 5294