11.09.2018

Столичні правоохоронці вилучили у підпільних цехах понад 10 тонн контрафактного алкоголю на суму 2,8 млн гривень

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у місті Києві та за оперативного супроводження ГУБКОЗ СБ України у ході спецоперації ліквідовано підпільний цех з масового виготовлення контрафактного алкоголю, який зловмисники реалізовували на території м. Києва та Київської області під брендами всесвітньо відомих торгових марок.
 
Незаконну продукцію виготовляли та зберігали на території колишньої тваринної ферми в Бориспільському району Київщини. Виготовлення сурогатного алкоголю здійснювалось шляхом змішування концентрату харчових добавок зі спиртом, з використанням обладнання, що забезпечувало його масове виробництво. Отриману спиртовмісну суміш зловмисники фасували в упаковку по типу Bag-in-Box, а також у фірмову упаковку понад 20 світових марок алкоголю.
 
У ході обшуків правоохоронці вилучили понад 10 000 літрів контрафактних лікеро-горілчаних виробів та сировини орієнтовною вартістю понад 2,8 млн гривень.
 
Крім того вилучено обладнання та транспортні засоби, що належать фігурантам даного провадження.
 
В ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 204 КК України, встановлено осіб, які організували виготовлення недоброякісних напоїв, їх зберігання та подальшу реалізацію на території м. Києва та Київської області.
 
На даний час призначено судово-хімічну експертизу для встановлення наявності реальної загрози для життя і здоров’я людей, які могли вживати вказану продукцію. Слідчі дії тривають.
   
  
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 5060