26.09.2018

У Києві затримали двох колишніх працівників міліції, які перебували у розшуку за катування

    

Слідчими прокуратури міста Києва спільно з оперативними працівниками управління внутрішньої безпеки в м. Києві ДВБ Національної поліції України затримано двох колишніх працівників міліції, які 7 років перебували у розшуку.
 
Вказані особи підозрюються у перевищенні влади, застосуванні фізичного насильства та катуванні із застосуванням розігрітої праски по відношенню до затриманого з метою отримання від нього відомостей про вчинений злочин.
 
У 2014 році вироком Святошинського районного суду міста Києва їхнього колишнього керівника, який на час вчинення злочину очолював сектор відділу карного розшуку, визнано винним за ч. 2 ст. 365 та ч. 2 ст. 127, ч. 4 ст. 358 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавлення прав обіймати посади, пов’язані зі спеціальними владними повноваженнями строком на три роки.
 
Двоє його спільників звільнились з органів внутрішніх справ та з 2011 року переховувались від органу досудового розслідування, однак після встановлення їх місцезнаходження 26.09.2018 були затримані.
 
Наразі прокуратурою міста Києва підготовлено клопотання до суду про застосування відносно затриманих осіб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5303